Tabbouleh – bulgursallad

Taboulleh

Bulgur kittlar dödsskönt i kistan. Eller nä, det gör det ju inte. Detta är ju comfort food som  gör det mesta mysigt. Sleva i dig direkt ur grytan eller ännu hellre,  lägg upp på fint fat. Smaklig måltid.

 • 1 dl bulgur
 • 1 dl finhackad salladslök
 • 1 dl finhackad persilja
 • 1 dl färsk mynta
 • 3 dl hackade och skalade tomater
 • 1/2 dl citron juice
 • 1/2 tsk salt
 • svartpeppar
 • 1,5 dl olivolja
 • romansalladsblad

Koka bulguren efter anvisningarna på förpackningarna. Häll av vattnet och låt den svalna lite. Häll upp i skål och blanda med lök, persilja, mynta och tomater. Rör i citronjuice, salt och peppar. Låt stå i minst 30 minuter så smakerna får blandas. Rör sist i oljan. Lägg upp på fat eller skål och lägg salladsblad runt.


 

Tabbouleh – Bulgur Salad

 • 1 dl bulgar
 • 1 dl minced scallions
 • 1 dl minced parsley
 • 1 dl fresh mint leaves
 • 3 dl hackade och skalade tomater
 • 1/2 dl lemon juice
 • 1/2 teaspoon salt
 • black pepper
 • 1,5 dl olive oil
 • Romaine leaves

Bring water to a boil, add bulgar, return to a boil, reduce heat to low, cover and cook for about 15 minutes until soft. Drain and let cool. Place the bulgar in a bowl and add the scallions, parsley, mint and tomatoes. Stir in the lemon jucie, salt and pepper. Let stand at least 30 minutes to allow flavors to blend, the stir in the oil. Pile inte a bowl and surround with tender inside leaves of romaine.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s