Trinityris

Trinitiris

Den här milda risrätten sägs rena blodet. Ät den som den är eller servera med smakrika tillbehör om du vill ha lite stuns, lagrad ost i kuber eller en hot salsa. Men ibland är det faktiskt nice med alldeles mild mat. Och kroppen tackar dig.

 • 2,5 dl basmatiris
 • 2 gula lökar, hackade
 • 2 vitlöksklyftor, fint skivad
 • 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
 • 1 – 1,5 dl ghee, olja eller smör
 • 1 tomat, skalade och hackade
 • 1 – 1,2 liter hackade grönsaker

Skölj riset och fräs lök, vitlök och ingefära i gheen, smöret eller oljan. När löken blivit alldeles mjuk, blanda i riset, grönsakerna och 5 dl vatten. Koka på svag värme under lock tills riset är klart och grönsakerna är mjuka, cirka 25 minuter. Häll på mer vatten om det behövs.


Trinity Rice

This mild dish is a real treat and is also said to be cleansing for the blood. Eat as it is or serve with some additions like cubes of cheese or a hot salsa. But sometimes it’s nice to eat something completely mild. And the body says thanks.

 • 2,5 dl basmati rice
 • 2 onions, chopped
 • 2 cloves garlic, finely sliced
 • 2,5 cm fresh ginger, peeled and shredded
 • 1 – 1,5 dl ghee, oil or butter
 • 1 tomato, peeled and chopped
 • 1 – 1,2 liters chopped vegetables.

Rinse the rice and fry onion, garlic and ginger in ghee, oil or butter. When the onion is all soft, add the rice, vegetables and 5 dl of water. Cover and boil on a low temperature until the rice is done and the vegetables are soft, approximately 25 minutes. Add more water if needed.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s