Immunfrukost

Nötter och yoghurtI boken ”Food as Medicine” får vi tipset om denna lite annorlunda start på dagen. En liten nöträtt med yoghurt och ingefära som du ska äta som din första måltid. Då stärker du ditt immunförsvar. Mandlar, pistaschnötter och cashews är bra proteinkällor och innehåller också omega 3. Protein är bra för benmärgen till exempel och gör också gott för minnet och kreativiteten. Ingefära är fint mot inflammationer och yoghurten innehåller också protein och hjälper kroppen att ta upp allt nyttigt.  Det här uråldriga yogareceptet är rekommenderat för att stärka immunförsvaret, särskilt för att förebygga förkylningar och influensor.

  • 5 pistaschnötter eller 5 mandlar eller 5 cashewnötter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl naturell yoghurt
  • lite kanel

Stek nötterna i olivoljan tillsammans med ingefäran i några minuter. Låt det ta lite färg. Häll på yoghurten och låt puttra under omrörning tills det hela blir ljusbrunt. Lägg upp i liten skål, pudra med kanel och ät.


Boost-Your-Immune-System-Breakfast

In the book ”Food as Medicine”, we learn about a new way to start the day. A small dish with nuts, yogurt and ginger, You eat it as your first meal. When you want to strenghten your immune system, almonds, pistachios and cashews are great sources of protein and they also contains omega 3. Protein is good for the bone marrow, for example, and also good for the memory and creativity. Ginger is a natural anti-inflammat and yogurt also contains protein and helps the body absorb all useful. This ancient yoga recipe is recommended for strengthening the immune system, in particular to prevent colds and flus.

  • 5 pistachios or 5 almonds or 5 cashews
  • 1 tsp olive oil
  • 1 Tbsp grated ginger
  • 2 dl plain yogurt
  • some cinnamon


Roast the nuts in olive oil along with ginger for a few minutes. Let it get some  color. Pour in the yogurt and simmer, until it all becomes light brown. Serve in a small bowl, powder with cinnamon and eat.

En reaktion på ”Immunfrukost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s