Te som slankar

Te som slankar

Dricka te och bli smal? Ja, kanske funkar det. Själva tyckte vi det smakade så illa så vi tappade sugen direkt. Nej, vi är fina som vi är. Men teet är mycket bra för hyn också sägs det, och ger dig en ungdomlig lyster. 2 koppar per dag ska du dricka för hyn och 2-3 koppar om du vill påverka vikten. Mycket C-vitaminer får du också i dig. Om du får i dig teet vill säga.

 • 1 dl mynta, färsk eller torkad
 • 2 dl spiskumminfrön
 • 3 msk tamarindpasta
 • ½ tsk svart salt (svavelsalt, ta bara lite för det luktar illa)
 • 8 citroner i klyftor
 • 1 tsk svartpeppar
 • 1 liter vatten

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen och låt småkoka i 4-5 timmar. Den långa koktiden behövs för att dra ut alla ämnen ur spiskumminfröna. Sila och drick sen varmt eller kallt. Teet håller en vecka i kylen. Vill du koka mera kan du använda samma ingredienser, men koka lite längre tid. Och ta nya citroner.


Weight-Loss Tea

Drinking tea and become slim? Well, maybe it works. We thought it tasted so bad so we dropped the idea instantly. No, we’re fine as we are. But the tea is also very good for your skin and will give you a youthful glow. 2 cups per day for your skin and 2-3 cups if you want to lose weight. It´s also an excellent source of Vitamin C. If you drink the tea!

 • 1 dl mint leaves, fresh or dried
 • 2 dl cumin seeds
 • 3 tbsp tamarind
 • ½ tsp black salt (sulfur salt, use only a little. It has a strong smells)
 • 8 lemons, quatered
 • 1 tbsp black pepper
 • 1 liter of water

Place all ingredients in a pot. Bring to a boil. Reduce heat and let simmer for 4-5 hours. This much time is required to draw the extract from the cumin seeds. Strain and serve hot or cold. The tea can be stored up to a week in the fridge. Do you want to make more, you can use the same ingredients, boil for a little longer. And use fresh lemons.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s