Små citroner gula

Citroner

Sura men fina, precis så är de vackra gula frukterna. Dessutom är de en utmärkt källa till vitamin C, kalcium, kalium och magnesium. Förut räknades citroner mer som medicin än som ett livsmedel. Enligt Yogi Bhajans bok ”Foods for health and healing” renar citroner blodet och även om citroner är sura, är deras effekt på blodet basisk. De är användbara vid behandling av leversjukdomar. När du har ont i halsen, förkylning eller feber, pressa citronsaft och blanda med honung i hett vatten för en lindrande dryck. Samma dryck är toppen på morgonen. Den får dig att vakna, värmer och är slemlösande.


Lovely Lemons

An excellent source of vitamin C, calcium, potassium and magnesium. Lemons were once considered more of a medicine than a food. In ”Foods for health and healing” you can learn: Lemons purify the blood by stirring up acids for elimination. Though lemons are acidic, their effect on the blood is alkanizing. They are useful in treating liver disorders. In the case of a sore throat, cold or fever, dissolve lemon juice and honey in hot water for a soothing drink. The same drink is useful for breaking a fast, or for cleansing the throat and stomach of mucus upon waking.

 

And some music…

En reaktion på ”Små citroner gula

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s