Gräddig broccolisoppa

broccolisoppa-i-skål

Broccoli är gott, det vet vi alla. Och vad blir då godare än en broccolisoppa. I originalreceptet kokas broccolin i mjölk en timme under ständig omrörning. Jag tog mig friheten att göra på annat vis, men om du vill göra som det gjordes på 70-talet, då kokar du allt i mjölk och mixar sen.

2 portioner

 • 1 broccolistånd
 • 3 msk smör eller ghee
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk currypulver
 • 3 gula lökar
 • 3 msk tamarisoja
 • 5 dl grönsaksbuljong
 • 1 tsk senapspulver
 • 1 tsk basilika
 • 1 dl vispgrädde eller växtbaserad grädde

Skär broccolin i bitar, använd stjälken också, som du skär i tunnare skivor. Hacka löken. Fräs lök och vitlök i smör/ghee tills den är mjuk och fått lite färg. Blanda i curry, senapspulver och basilika. Rör om och fräs lite till. I med broccolin och buljong. Koka tills broccolin är mjuk, ta från plattan och mixa. Häll i grädden och koka upp. Vispa skummig innan du serverar. Piffa soppan med goda örter eller ärtskott.


Creamy Broccoli Soup

Broccoli is so delicious, we all know that. And what can then be tastier than broccoli soup. In the original recipe the broccoli is cooked in milk for one hour, stirring constantly. I took the liberty to do different, but if you want to do as it was made in the 70’s you boil it all in milk and mix in a blender.

Serves 2

 • 1 bouquet of broccoli
 • 3 tbsp butter or ghee
 • 1 clove of garlic
 • 1 tsp curry powder
 • 3 yellow onions
 • 3 tbsp tamari soy
 • 5 dl vegetable broth
 • 1 tsp mustard powder
 • 1 tsp dried basil
 • 1 dl heavy cream or plant based cream

Cut the broccoli into pieces, use the stem as well, cut into thinner slices. Chop the onion. Fry the onion and garlic in butter or ghee until it’s soft and golden. Sprinkle curry powder, mustard powder and basil over the onion and stir and fry some more. Next add the broccoli and broth. Cook until the broccoli is soft, take off the plate and mix the soup with a blender. Pour in the cream and bring to a boil. Whisk frothy before serving. Dress the soup with fresh
herbs or pea shoots.

En reaktion på ”Gräddig broccolisoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s